Om WEshape

En personlig resa med mental omställning, tålamod, svett och skratt - resultatet, en bättre hälsa.

Min personliga fysiska och mentala resa började runt 2005. En god vän, och sedermera äventyrsföljeslagare, frågade om vi inte skulle åka Vasaloppet nästa år. Det var 2005 i Lund, ett år som det också fanns snö i Skåne. Jag tänkte att Vasaloppet, vilken utmaning, hur ska jag klara det? Visserligen hade jag viss erfarenhet av skidor efter 15 månaders lumpen i Boden, men det var mest träplankor som fungerade som snöskor så jag var ändå att betrakta som Bambi på längdskidor. Det var ändå något som fick mig att anta utmaningen, tänkte att på ett år borde jag komma i tillräcklig form för att ha en chans att klara Vasaloppet. När jag började träna inför Vasaloppet vägde jag ca 110 - 115 kg, jag kunde inte springa, jag hade sällan varit på ett gym, jag kunde äta mycket mat och godis, bära packning och vandra.

 

Ett år senare stod jag, ett antal kg lättare, själv i sista ledet, längst bak, vid startfältet i Sälen med stor förväntan...

 

Tankar innan starten, hur ska det gå, hur långt är inte 90 km? Jag får ta en km i taget.

 

Idag tränar jag fortfarande, har genomfört ett antal Vasalopp, en Svensk klassiker och sett Sverige från norr till söder på cykel, på 7 dagar och 16 timmar.

 

Sommaren 2011 cyklade jag och min kompis, som utmanade mig i Lund 2005, från Göteborg till Stockholm på 23,5 timmar och klarade vårt mål på under 24 timmar.

 

Jag vill efter mina upplevelser under dessa 5 år inspirera och motivera andra att komma igång och fortsätta med träningen på ett uthålligt sätt. Ett sätt som gör att det är roligt och självklart.

 

Boka en föreläsning om ni vill veta hur många kg jag tappade, hur jag gjorde för att förbereda mig inför Vasaloppet och hur det var att cykla genom Sverige.

 

Kanske är det starten på er resa?

 

mattias@weshape.se

070-7172540